muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Greus incidents als suburbis de París per la mort dels dos joves

Més de 40 policies resultaren ferits en una jornada molt violenta

Assalts, incendis i altres actes vandàlics assolen des de diumenge els afores de París, després que dos joves morissin en una persecució policial. Les conseqüències d'aquest incident mantenen tot el país preocupat, ja que no s'han oblidat encara els brots violents de 2005, originats també després de la mort de dos joves i que iniciaren una crema indiscriminada de vehicles. En els recents esdeveniments, als danys materials s'afegeixen diversos detinguts i almenys 40 policies ferits.

Els incidents començaren diumenge vespre, després que una motocicleta en la qual viatjaven dos joves de 15 i 16 anys sense casc impactàs contra un cotxe policial enmig d'una persecució, a la localitat francesa de Villiers-li-Bel. Com a conseqüència, els dos ocupants del primer vehicle moriren, la qual cosa originà una tensió palpable en aquesta ciutat de 27.000 habitants al nord de París, en la qual es barregen ciutadans d'origen àrab amb altres de raça negra i blanca.

Els disturbis i ruptures de vidres inicials foren seguits de l'assalt a una comissaria de Policia, incendi de vehicles i un atac contra un restaurant de la multinacional McDonald's.

La Policia notificà l'arrest d'almenys vuit persones, mentre que uns 40 agents i un bomber van resultar ferits en la primera nit d'incidents, a la qual podrien seguir-ne més. Entre els ferits es trobava el cap de Policia, colpejat a la cara després d'intentar negociar amb els busca-raons.El batle, Didier Vaillant, va fer una crida a la calma i prometé una «investigació imparcial» i ràpida. «Deman a tots els veïns i especialment als joves que no sucumbeixin a la ira», afegí.

Des de Pequín, on es troba de viatge oficial, el president gal, Nicolas Sarkozy, mostrà la seva esperança que «tots es calmin i que es deixi a la justícia determinar la responsabilitat d'uns i d'altres».Els participants en les protestes al·leguen que la patrulla de policia fou responsable directa de les dues morts, mentre que des de les autoritats s'assenyala la motocicleta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris