algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tusk anuncia que Polònia retirarà les seves tropes de l'Iraq el 2008

El primer ministre liberal presentà el programa del seu Govern

El primer ministre de Polònia, el liberal Donald Tusk, presentà ahir en el Parlament el programa del seu Govern i anuncià que l'Exèrcit polonès es retirarà de l'Iraq al llarg del pròxim 2008 amb la consciència tranquil·la. Donald Tusk també confirmà que ratificarà el Tractat Europeu, tal com ho acordà el seu predecessor al capdavant del Govern polonès, el conservador Jaroslaw Kaczynski, en la cimera de l'octubre passat que va tenir lloc a la capital portuguesa.

«Aniré a Lisboa i a Brussel·les per signar el Tractat Europeu, i ho faré tenint en compte les reserves britàniques que es refereixen a la Carta Europea de Drets», que volen limitar l'aplicació d'aquest text, explicà el primer ministre. Tusk, que reiterà la seva ideologia europeista i el seu desig de fer una UE «gran i forta», també explicà que el seu Govern potenciarà les relacions amb Berlín i amb París, «clau per millorar la nostra presència a Europa», i mantindrà la «tradicional amistat amb Itàlia, la Gran Bretanya i Espanya».

El polític liberal, que hores abans signà el protocol de coalició amb els seus socis de govern, el Partit Camperol, afirmà que Polònia «consultarà amb els EUA, l'OTAN i els països veïns la instal·lació d'escut antimíssils», que Washington pretén desplegar en sòl polonès i que tenia el suport entusiasta dels bessons Kaczynski. El primer ministre insistí que «el diàleg i el consens seran les noves armes de la diplomàcia polonesa», que té intenció de normalitzar les relacions amb Rússia i de donar suport a Ucraïna en les seves aspiracions europees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris