muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Musharraf esmena la Constitució per legalitzar l'estat d'excepció

El Suprem rebutja el darrer recurs contra la reelecció del president

El president del Pakistan, Pervez Musharraf, introduí ahir una sèrie d'esmenes a la Constitució per legalitzar les seves darreres iniciatives, com l'establiment de l'estat d'excepció, i validar les eleccions del pròxim 8 de gener. Els canvis en el màxim text legal pakistanès coincideixen amb el rebuig per part del Tribunal Suprem del darrer dels recursos presentats per l'oposició contra la reelecció de Musharraf com a president per als pròxims cinc anys, decisió que aplana el seu manteniment en el càrrec.

La Carta Magna del Pakistan disposa des d'ara d'alguns retocs que legalitzen les darreres actuacions de Musharraf, que ha optat per canviar la llei, ja que el mateix president havia assenyalat l'inconstitucional d'algunes de les seves accions. Així, una informació del diari local Daily Times resumia ahir les esmenes, que principalment legitimen l'estat d'excepció decretat el 3 de novembre i el conseqüent règim constitucional provisional.

Les modificacions tam-bé legitimen les eleccions convocades pel 8 de gener i faculten el Suprem, purgat per Musharraf per nomenar jutges afins, a retirar qualsevol cas pendent abans que qualsevol altre organisme superior. En aquest sentit, la nova Constitució reconeix tots els magistrats que hagin prestat jurament sota la norma provisional, mentre que els que no ho hagin fet seran cessats. Des que Musharraf fos reelegit com a president, la qual cosa li obrí la porta a un tercer mandat de cinc anys, aquest nomenament havia estat a l'aire. Es trobava en espera que el Tribunal Suprem resolgués una sèrie de recursos presentats per l'oposició contraris a la legitimitat de la reelecció, dels quals ahir va rebutjar el darrer que quedava per estimar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris