algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Sarkozy respon a la vaga, diu que no cedirà i que es realitzaran les reformes

El seguiment desigual de la vaga no evita que mig França estigui paralitzada

81688

Imatge de les manifestacions multitudinàries en protesta.

Funcionaris, transport públic i estudiants, aquests tres fronts oberts a França sumiren ahir el país en un caos relatiu, malgrat que el seguiment de la vaga dels funcionaris convocada per ahir va tenir un seguiment desigual i menor del que esperaven en alguns sectors, i la situació en el transport va millorar lleugerament. Tanmateix, això no impedí retards de més de mitja hora en aeroports i un considerable suport entre els professors de l'ensenyament públic.

Els sindicats havien cridat ahir a la vaga cinc milions de funcionaris francesos per protestar per la supressió de gairebé 23.000 llocs de treball i la progressiva reducció del seu poder adquisitiu. Aquesta aturada, que rebé el suport de gran part de l'opinió pública, derivà en una actuació del president gal, Nicolas Sarkozy, que intervingué en resposta de la principal preocupació dels francesos, el seu salari. Sarkozy va comparèixer públicament per deixar clar que l'Executiu «no cedirà i no farà marxa enrere» en les reformes, ja que «una petita minoria no imposarà la seva llei a la majoria».

«Cal saber acabar una vaga quan s'obre el temps de la discussió», criticà. El president subratllà a més que cal pensar en els «hostatges en un conflicte que no els concerneix», «en tots aquells que necessiten anar a treballar i que no poden continuar veient-se privats del transport públic». En espera que el Govern actuï, els funcionaris secundaren la convocatòria de manera desigual. De tota manera, la situació, afegida a la setena jornada d'aturades en el transport públic el dia previ als diàlegs, està fent desesperar els usuaris, tal com afirmà la Confederació General d'Empreses, que expressà la seva greu crítica als fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris