algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Nou revés per a Bush amb la dimissió de la principal assessora en terrorisme

La sortida forma part de l'èxode de nombrosos alts càrrecs i col·laboradors del president

La dimissió de la principal assessora sobre antiterrorisme i seguretat interior de la Casa Blanca, Fran Townsend, representa un revés seriós per al Govern de George W. Bush, la prioritat del qual és la lluita contra el terrorisme. Townsend, de 45 anys, ocupava des de maig de 2004 el càrrec esmentat, que es creà després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. La seva sortida forma part de l'èxode de nombrosos alts càrrecs i estrets col·laboradors de Bush aquests darrers mesos, com l'exassessor polític Karl Rove; el seu secretari de Comunicació, Tony Snow; i els antics secretaris de Justícia i de Defensa, Alberto Gonzales i Donald Rumsfeld, respectivament.

S'hi afegeixen Dan Bartlett, assessor polític del president i un dels seus col·laboradors més propers dels darrers tretze anys; Harriet Miers, l'excap de Gabinet de la Casa Blanca; Rob Portman, l'exdirector de Pressuposts; Sara Taylor, antiga directora política; i J.D. Crouch i Meghan O'Sullivan, assessors en qüestions de seguretat nacional. Tanmateix, pareix que aquest degoteig constant de partides del seu entorn no preocupa l'equip que envolta el president dels EUA, que, segons la portaveu de la Casa Blanca, Dana Perino, té ara al seu abast altres noms de la seva confiança, com el tot just nomenat secretari de Justícia, Michael Mukasey, i el conseller Ed Gillespie.

En un comunicat emès ahir per la Casa Blanca en el qual s'informà de la seva partida, Bush afirmà que Townsend sempre «ha proporcionat consells savis per protegir millor els nord-americans de les amenaces del terrorisme». «Ha estat una dirigent ferma en l'esforç per prevenir i impedir atacs i per decidir quina és la manera millor de respondre als desastres naturals», afegçi Bush. «En l'actualitat, estam més segurs gràcies al seu lideratge», insistí. En la seva carta de dimissió remesa al president, Townsend, que sembla que ja té ofertes del sector privat, assenyala que es pren «un respir del servei públic amb un sentit profund de gratitud». Perino afirmà ahir que Townsend ja havia parlat de la seva renúncia amb el president Bush.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris