nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Ban Ki Moon afirma que hi ha mitjans reals per fer front al problema

El cap de l'ONU reclama una aliança mundial que junti prosperitat i economia verda

76724

María Teresa Fernández de la Vega i Ban Ki Moon, ahir a València

«Els tresors del planeta estan amenaçats per la mateixa acció de l'ésser humà». Amb aquesta frase el secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon, va reclamar ahir a València a les delegacions governamentals presents a la XXVII Reunió del Plafó Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC) una fórmula que permeti una «aliança mundial que consenti que tots prosperem amb la marea ascendent de l'economia verda». A més, en la clausura d'aquest encontre, el màxim responsable de Nacions Unides va assegurar que «hi ha mitjans reals i assequibles per fer front al canvi climàtic». Els 400 delegats governamentals de l'IPCC van consensuar divendres el IV Informe d'Avaluació (AR4) que es presentarà a la Cimera del Clima que se celebrarà a Bali a partir del 3 de desembre.

En aquest sentit, Ban Ki Moon que va clausurar la reunió de l'IPCC al costat del president de l'òrgan, Rajendra Pachaury, va subratllar que «els científics del món han parlat clarament i amb una sola veu», per la qual cosa espera que a la cimera de Bali «els dirigents mundials facin el mateix».

Ban Ki Moon es referí als canvis a l'Antàrtida, les glaceres de la Torre del Paine o l'Amazònia, per dir que ha vist «els tresors del planeta» amenaçats «per la mateixa acció de l'ésser humà». «Aquestes escenes són aterridores com les d'una pel·lícula de ciència-ficció i ho són encara més perquè són reals», asseverà, recalcant que «junts podem anar més enllà de la mera lluita contra el canvi climàtic; podem cercar maneres noves i millors de produir, consumir i rebutjar».

«Podem promoure indústries no contaminants que esperonin el desenvolupament i la creació d'ocupacions mentre redueixen les emissions de carboni; podem endinsar-nos en una nova era d'aliança mundial que permeti que tots prosperem amb la marea ascendent d'una economia verda», va proclamar el secretari general de l'ONU, que va destacar que l'AR4 sorgit de la reunió de l'IPCC a València conté «un missatge d'importància capital per a tots nosaltres: hi ha mitjans reals i assequibles per fer front al canvi climàtic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris