nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El nombre de morts a Bangla Desh pel cicló Sidr podria pujar a 3.000

Fonts oficials compten 1.795 morts, però les agències en calculen més

El cicló Sidr, que colpejà dijous a la nit les costes de Bangla Desh, ha causat la mort de 1.795 persones, segons les estimacions oficials, mentre que l'agència bengalina UNB assegura que el balanç final podria superar les 3.000 víctimes.

El cicló, que segons fonts d'observatoris meteorològics, ha estat el pitjor en un segle, afectà sobretot la costa sud de Bangla Desh, on 3'2 milions de persones van ser evacuades en previsió de vent de 240 quilòmetres per hora. Els centres de control oficials van actualitzant els balanços enmig d'un al·luvió de confusió i la recerca de nous cadàvers.

El centre de control de Bagerhat, un dels districtes més afectats, va informar de la mort de 610 persones, encara que el comissari del districte assegurà que la xifra final augmentarà perquè les autoritats encara continuen rebent notícies d'àrees remotes i d'illes properes a la costa.

Segons l'agència bengalina UNB, un equip de la marina visità dues de les cinc illes de sediment del delta del Ganges, i el testimoni ha estat descoratjador: els supervivents asseguren que diversos centenars d'habitants de les tres illes veïnes foren arrossegats juntament amb les seves cases.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris