algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sis mesos sense rastre de Madeleine

Els McCann asseguren que encara mantenen esperances de trobar la seva filla amb vida

La petita de quatre anys Madeleine McCann, complí ahir els sis mesos desapareguda de l'apartament del complex hoteler de Praia da Luz, en l'Algarve, i encara no hi ha rastre d'ella. En aquest temps les especulacions, rumors i teories sobre el cas han donat la volta al món, tanmateix, de manera oficial poc se sap.

Els pares de Madeleine recordaren ahir els sis mesos sense la petita i feren una crida per aconseguir nova informació. «Sis mesos és un temps molt llarg perquè una nina petita estigui separada de la seva família. Creiem que la nostra Madeleine és en algun lloc i mantenim l'esperança de reunir-nos amb ella», digué en un emotiu comunicat la seva mare, Kate McCann.

Madeleine desaparegué el 3 de maig de l'habitació on dormia amb els seus germans bessons, mentre els seus pares sopaven amb amics en un restaurant proper del mateix complex hoteler. A partir d'aquell moment, els seus pares iniciaren una campanya per trobar-la que ha donat la volta al món, amb un aparell mediàtic sense precedents i amb la inestimable ajuda del servei diplomàtic britànic, en la qual hi participà, fins i tot, el papa Benet XI.

El rostre de la petita, amb el seu cabell ros i els seus grans ulls, va recórrer tot el globus. En aquells primers tres mesos la teoria era el segrest. Després d'interrogar diversos testimonis i revisar l'apartament i els seus voltants la policia constitueix com a «sospitós formal» el ciutadà de nacionalitat portuguesa i britànica, Robert Murat, que tenia una casa al costat de l'apartament, encara que fins ara es desconeix el perquè i mai no va ser detingut.

La policia portuguesa seguí centenars de pistes que acabaren per ser falses. L'estiu, les autoritats canviaren el rumb de la investigació. La teoria canvia. Ara la tesi que es remena és la de la mort de la nina. La PJ acceptà l'ajuda dels seus col·legues britànics, tornaren a l'apartament, revisaren el cotxe que els McCann havien llogat 25 dies després de la desaparició de la seva filla, i recolliren restes biològiques, gràcies als cans rastrejadors de Scotland Yard. Aquests són enviats al laboratori forense britànic, a Birmingham, per analitzar-los.

El setembre arriben els primers resultats i la PJ centra les seves sospites en el matrimoni McCann. La policia creu que la mort accidental «és la causa més probable de la desaparició de Madeleine» i constitueix Kate i Gerry com a «sospitosos» d'ocultar el cadàver de la nina.

Fins a aquell moment, els McCann no s'havien mogut de l'Algarve, només per a viatges puntuals de la campanya per trobar la seva filla, i asseguraven que no se n'anirien fins a trobar-la. Tanmateix, el 9 de setembre, després de ser constituïts sospitosos, tornen al Regne Unit, insinuant que les autoritats portugueses només volen acusar-los.

Si fins a aquell moment l'actuació de la PJ havia estat objecte de crítiques per part de la premsa britànica, a partir d'allà, s'obrí la guerra. El secret de sumari impedia a la policia donar moltes dades. Tanmateix, les filtracions de tot tipus a la premsa eren diàries. La majoria contradictòries, sense confirmar i cap amb fonts identificades.

Avui, sis mesos i un dia després de la desaparició, la policia judicial encara espera que arribin tots els resultats de les anàlisis enviades a Birmingham i assegura que encara que la tesi de la mort és la més forta, no descarten cap.

Alhora, la premsa portuguesa, i sobretot la britànica, continuen amb resultats d'anàlisi d'ADN, amb teories i testimonis que només creen confusió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris