bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Musharraf declara l'estat d'excepció per l'«extremisme» i cerca l'unitat nacional

El general promet restaurar la democràcia després de les eleccions previstes el gener

102686

El general i president del país, Pervez Musharraf, decretà ahir l'estat d'emergència.

El president del Pakistan, el general Pervez Musharraf, declarà ahir l'estat d'emergència i la suspensió de la Constitució justificant la seva mesura per l'apogeu de l'insurgència islamista i la falta de cooperació del poder judicial amb el seu Govern.

Musharraf, en un discurs televisat a la nació, es comprometé a restaurar les garanties democràtiques després de les eleccions legislatives, previstes per al pròxim gener, però això no ha mitigat les fortes crítiques de l'oposició i la comunitat internacional. El general assegurà que el país viu una situació «perillosa» i que els extremistes islàmics amenaçaven l'autoritat del Govern i la unitat nacional.

Durant el discurs, emès per la televisió estatal Pakistan TV, Musharraf culpà alguns «elements» islamistes i algunes emissores de televisió privades de contribuir a l'estat d'incertesa. Musharraf comparegué vestit de civil i pronuncià el seu discurs amb fermesa i calma. «Als meus ulls veig amb dolor que alguns elements estan posant obstacles al camí de la democràcia. Crec que aquest caos està creat per interès personal i per danyar el Pakistan», afirmà.

D'altra banda, a Karachi, un grup de cent agents de policia i tropes es desplegaren defora de l'habitatge de la principal figura de l'oposició política a Musharraf, l'exprimera ministra i màxima dirigent del Partit Popular de Pakistan, Benazir Bhutto.

Bhutto es va sumar a l'opinió pública internacional quan va condemnar la declaració de l'estat d'emergència tot d'una que va arribar al país des de Dubai.

Es va prohibir tota entrada o sortida de l'edifici, segons testimonis directes, i un contingent d'artificiers va registrar el seu habitatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris