muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els europeus detinguts al Txad són traslladats a Yamena per ser jutjats

Un nou magistrat es farà càrrec del presumpte segrest dels nins per l'ONG francesa

94328

El menorquí Sergio Muñoz (esquerra) amb els seus companys de tripulcaió retinguts.

Els detinguts pel presumpte segrest de nins al Txad foren traslladats ahir a Yamena, després que el Tribunal Suprem del país africà decidís transferir el cas a un tribunal de la capital txadiana. Aquesta notícia fou considerada pel Ministeri d'Afers Estrangers espanyol com a molt «positiva» ja que la transferència «podria beneficiar a alguns dels imputats», entre ells els espanyols detinguts com a presumptes còmplices del segrest dels menors, ja que el nou jutge pot decidir «una nova qualificació dels fets i les imputacions». Així, un nou magistrat es farà càrrec del cas del presumpte segrest de 103 nins, un cas pel qual estan imputats set espanyols en grau de complicitat.

El Ministeri considerà beneficiós que el procés se celebri a la capital del país, ja que així comptarà amb una «millor assistència consular i hi podrà haver millor comunicació amb els detinguts». Aquesta decisió fou presa dijous passat, després que el president del Txad, Idriss Déby, afirmàs que espera que els dos periodistes francesos i els set espanyols membres de la tripulació de l'avió «puguin ser posats en llibertat». Per la seva part, el president senegalès, Abdoulaye Wade, intercedí ahir davant del seu homòleg txadià, Idriss Déby, per demanar l'alliberament dels set espanyols detinguts al Txad.

Els familiars dels espanyols retinguts al Txad continuen preocupats per la sort dels tripulants i envien cartes a través de la Creu Roja. D'altra banda, ahir una família francesa presentà una demanda contra l'ONG, Arca de Noé, perquè segons afirmen, realitzaren el pagament de 2.400 euros per així poder tramitar l'adopció d'un dels nins de la zona en conflicte del Txad.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris