muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Scotland Yard és culpable de la mort de Menezes l'any 2005

El jurat considera que violà les lleis de seguretat i salut públiques

Scotland Yard violà les lleis de seguretat i salut públiques i posà innecessàriament en perill la població quan disparà contra el brasiler Jean Charles de Menezes, de 27 anys d'edat, després de confondre'l amb un presumpte terrorista, segons dictamià ahir un jurat, que condemna Scotland Yard al pagament d'una multa de 175.000 lliures (250.000 euros), a més de les 385.000 lliures (552.000 euros) que serviran per afrontar les costes del procés. La Policia Metropolitana ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència i el comissari en cap del Cos, Ian Blair, avançà que no presentarà la dimissió.

Segons el jurat d'Old Bailey -el Tribunal Criminal de Londres- el cap de la Policia, Cressida Dick, que dirigí l'operació el 22 de juliol de 2005, no té «una culpabilitat personal» en allò ocorregut, en la mateixa línia marcada per la Fiscalia abans del començament del judici, l'1 d'octubre, quan decidí exonerar els dos agents que dispararen vuit vegades a l'electricista brasiler. No obstant això, es determinà que Scotland Yard havia de ser jutjat sota l'acusació de no protegir la població dels riscs que plantejava el terrorista suïcida fugitiu amb qui confongueren Menezes.

«Una persona va morir i moltes més foren posades potencialment en perill», va assenyalar ahir el jutge Richard Henriques després d'escoltar el veredicte del jurat del cas Menezes. A continuació, el magistrat afirmà que era conscient que la persecució del terrorista amb el qual fou confós l'electricista brasiler fou «una operació única i dificultosa», i que la mort de Menezes va ser una «escletxa aïllada» dins unes «circumstàncies molt extraordinàries», com era l'estat d'alerta nacional en el qual estava submergit el Regne Unit dues setmanes després dels atemptats del 7-J. Per aquest motiu, el jutge ha dictaminat el pagament d'una multa de 175,000 libras, a més del cost del procés judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris