nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els sondeigs a peu d'urna donen la victòria a Cristina Kirchner

Argentina elegeix president en una campanya de clar to femení

Els argentins acudiren ahir a les urnes per votar el pròxim president i a més de 400 càrrecs nacionals i provincials en unes eleccions en les quals l'actual primera dama del país, Cristina Fernández, és la gran favorita. Aquestes eleccions, les sisenes consecutives des que es recuperà la democràcia el 1983, tenen un accent marcadament femení, ja que tres dels 14 candidats a la Presidència són dones i dues d'elles són en primer i segon lloc en les enquestes d'intenció de vot: Cristina Fernández de Kirchner i Elisa Carrió.

La pràctica totalitat dels sondeigs indica que Fernández guanyarà en primera la primera volta, per a la qual necessita obtenir el 45 per cent dels sufragis o un 40 per cent amb deu punts sobre el segon aspirant més votat. A les 16.00 hores, quan havia transcorregut la meitat del temps habilitat per acudir a les urnes (el vot és obligatori), el 30 per cent dels 27 milions d'argentins amb dret a vot, l'havia exercit, segons el director nacional electoral, Alejandro Tullio. La jornada transcorregué sense incidents d'importància, encara que es denuncià falta de paperetes en algunes taules de la capital i la província de Buenos Aires, els principals districtes electorals del país.

La Justícia Nacional Electoral declarà oberts els comicis a les 8.00 hora local, encara que algunes de les 73.771 taules registraren demores per a la seva posada en marxa, a causa de la falta d'autoritats. En total, 27.090.192 ciutadans argentins estan habilitats per votar i ho varen fer fins les 18.00 hora local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris