nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Sergio Muñoz segueix retingut al Txad mentre espera la resposta d'Exteriors

El cònsol espanyol al Camerún es desplaçà a Abéché per donar suport als tripulants

82214

Sergio Muñoz, a la dreta, en una imatge de divendres, amb els seus companys de Girjet.


El copilot menorquí Sergio Muñoz Zornoza continua retingut a la ciutat d'Abéché, al país centre- africà del Txad, al costat dels seus companys de la tripulació de Girjet per la seva presumpta complicitat amb l'ONG francesa, acusada d'intentar traslladar il·legalment 103 nins africans. Encara que els set tripulants de Girjet no han estat acusats de cap delicte seguiran en presó almenys fins al dia d'avui quan podrien passar a disposició judicial. El cònsol espanyol al Camerun, Vicente Mas, es traslladà ahir fins a Abéché on està realitzant «totes les gestions possibles» per intentar visitar els ciutadans espanyols retinguts.

Segons informà Europa Press, a última hora de la tarda, partí també des del Camerun l'ambaixadora espanyola, María Jesús Alonso, per reunir-se al Txad amb Mas i visitar els retinguts. De tota manera, el Ministeri d'Exteriors no pogué confirmar, al tancament d'aquesta edició, si havien aconseguit posar-se en contacte ahir amb els set tripulants. Des del Ministeri assenyalaren que les gestions «són lentes» i que es tracta d'un cas policial judicial pel que només poden oferir «assistència consular per assegurar que estiguin bé, que ho estan, que no rebin maltractaments, una cosa que no ha succeït, que estiguin atesos per un metge francès i que el menjar sigui l'adequat».

La prioritat per Exteriors és l'assistència als espanyols, motiu pel que el Ministeri ha creat una fórmula de seguiment i tant el ministre Moratinos com el secretari d'Estat d'Exteriors realitzen gestions per coordinar-se amb els seus homòlegs francesos i conversar amb les autoritats del Txad.

Per la seva part, el director comercial de la companyia aèria Girjet, Antonio Cajal, manifestà ahir la seva satisfacció perquè «el primer objectiu» de tenir representació diplomàtica espanyola al Txad ja s'ha aconseguit.

D'altra banda, admeté que ja no tenen contacte telefònic amb els tripulants retinguts i que desconeixen la situació legal en la qual es troben. La companyia insisteix en la seva innocència i que disposa dels permisos d'Aviació Civil del país africà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris