lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Un dels detinguts pel suposat cas d'adopció il·legal és menorquí

Es tracta del copilot de l'empresa que fou contratada per l'ONG francesa implicada

86002

El copilot Sergi Muñoz, en una foto que fou cedida per la família, que resideix a Menorca des de fa trenta set anys.

Sergi Muñoz és un dels set tripulants espanyols que viatjaven a l'avió xàrter immobilitzat dijous pel Govern del Txad que, des de llavors, els manté retinguts en un calabós, encara que en bon estat de salut. L'avió que copilotava el jove menorquí pertany a Gestió Aèria Executiva (Girjet), una aerolínia xàrter constituïda el 2003 i amb base a Barcelona, que nega qualsevol vinculació amb el presumpte tràfic de menors denunciat al país centreafricà.

Sergi Muñoz treballa per a Girjet des d'agost de 2006, on va arribar després d'exercir com a instructor de vol i pilot dels avions-ambulància de l'IB-Salut a Balears.

El director insular de l'Estat, Javier Tejero, no ha rebut cap indicació del Govern per posar-se en contacte amb la família, però dóna per fet que el Ministeri d'Afers Estrangers està realitzant totes les gestions possibles per resoldre el conflicte.

Les autoritats de la república centreafricana â—limítrof amb Líbia, el Sudan i el Camerunâ— han dut a terme aquesta actuació en sospitar que l'ONG francesa Arca de Zoé, que havia contractat el vol a través d'un agent comercial aeri, podria estar implicada en un cas d'adopcions il·legals.

L'objectiu del copilot i els altres sis tripulants era traslladar 103 al·lots africans malalts i ferits de la guerra fins un hospital de Reims (França), on havien de ser operats. Tot just prendre terra, la Policia va pujar a bord de l'avió i requisà els passaports i els telèfons a la tripulació que, des de llavors, manté contacte amb Espanya a través del mòbil que un dels comandants ha aconseguit burlar al control policial.

A diferència dels responsables de l'ONG, que es troben detinguts, el Txad no imputa cap delicte als tripulants, si bé les autoritats del Txad decidiren de tota manera ahir prorrogar unes altres 48 hores la presó preventiva contra els ciutadans retinguts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris