algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Fracassa la reunió amb Iraq per evitar l'ofensiva

El PKK diu que alliberarà en breu els soldats turcs que foren segrestats

L'intent de Bagdad d'assolir un acord amb Ankara per impedir l'escalada armada en la lluita contra la guerrilla del PKK fracassà ahir i l'Exèrcit prosseguí el desplegament dels seus soldats a la zona fronterera d'ambdós països, amb incursions aèries a l'Iraq contra els combatents kurds. Turquia rebutjà per insuficients les propostes presentades per una delegació iraquiana d'alt nivell, que acudí a la capital turca per tal de negociar una solució a la crisi i partí silenciosament el migdia d'ahir, després de dia i mig de converses.

Per a Ankara, aquesta reunió era l'última oportunitat que tenia Bagdad d'evitar que l'Exèrcit turc es fiqui a l'Iraq, però la condició exigida per a això era que els iraquians assumissin la responsabilitat de lluitar de forma eficaç contra el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

D'altra banda, Murat Karayilan, un alt comandament del Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK), anuncià ahir que els vuit soldats turcs capturats pels combatents kurds diumenge passat seran alliberats en breu, segons informà l'agència de notícies prokurda Firat News Agency. Karayilan va dir que l'artilleria de l'Exèrcit turc estava atacant el lloc on estan reclosos els vuit soldats i va comentar que els familiars dels mateixos estaran bé quan els presoners es trobin sans». «Pense que el problema no durarà gaire temps. Hem de buscar la manera apropiada (de resoldre'l). Els soldats no poden ser alliberats en qualsevol part perquè són en un camp de batalla. Estam oberts a parlar amb delegacions que vulguin venir a buscar-los», va dir Karayilan.

Així, el cap del Partit dels Treballadors va assegurar a més que els vuit soldats «no seran maltractats. Estan sent tractats d'acord amb la llei internacional, malgrat que la nostra gent coneix molt bé com l'Exèrcit turc tracta els guerrillers capturats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris