algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Txad manté retinguts set espanyols per un suposat cas d'adopcions il·legals

Són tripulants d'un avió contractat per una ONG francesa investigada per tràfic de nins

76086

Miguel ángel Moratinos és el ministre d'Afers exteriors espanyol.

EFE

Set espanyols, tripulants d'un avió xàrter contractat per una ONG francesa per traslladar nins del Txad i el Sudan a França estan retinguts des de dijous al Txad al costat de nou francesos, mentre s'investiga un presumpte cas d'adopcions il·legals. «La companyia aèria (de vols xàrter) amb seu a Barcelona, és Girjet i la tripulació detinguda és de set persones», afirmà el cònsol espanyol a Camerun, Vicente Mas, que també s'ocupa dels interessos dels ciutadans espanyols en el veí el Txad, ja que en aquest país no hi ha representació espanyola.

Aparentment, els espanyols "tres homes i quatre dones" també han estat acusats, igual com els nou francesos, de tràfic il·legal de menors, segons el diplomàtic.Per la seva part, un directiu de l'empresa responsable de l'avió (Girjet), Antonio Cajal, explicà que el vol és aliè a l'ONG i que només fou contractat per a una presumpta operació humanitària: traslladar 103 nins africans malalts a Reims (França), on havien de ser operats. L'empresa espanyola va dir en un comunicat que «la companyia aèria i els familiars no estan rebent cap tipus d'informació», mentre la tripulació continua al país «en condicions infrahumanes, enviant missatges de socors a través d'un mòbil», malgrat no ser acusats de cap càrrec.

Fonts del Ministeri d'Interior espanyol, que dirigeix Miguel Àngel moratinos, van dir que estan en contacte amb les autoritats del Txad per aclarir la situació i que un responsable de l'Alta Comissaria de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) ja ha visitat els set espanyols. Txad i Sudan, d'on se suposa provenen els 103 nins, les edats dels quals oscil·len entre un i nou anys, no permeten l'adopció internacional de menors. L'organització francesa «Arca de Zoé» havia llançat el juny passat una controvertida operació d'evacuació «humanitària» de mil al·lots de Darfur i de la qual el vol d'ahir havia de ser la primera etapa. Tanmateix, l'entorn de l'operació no és clar i, segons ha transcendit, unes 300 famílies a França haurien pagat entre 2.800 i 6.000 euros per acollir un nin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris