algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Israel «castiga» Gaza amb talls de suministrament elèctric

La mesura és una represàlia pels llançaments de coets Al Kasam

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, aprovà ahir un paquet de sancions contra Gaza, considerada per Israel «entitat enemiga», que inclou talls en el subministrament d'electricitat i de combustible a la franja.

La mesura, de la qual no s'informà quan entrarà en vigor, és com a represàlia pel llançament diari des de Gaza de coets artesanals Al Kasam contra el sud d'Israel, que segons la legislació internacional ocupa aquest territori palestí. Fonts del Ministeri israelià de Defensa van dir que Barak aprovà el paquet de «restriccions» que li proposaren els alts comandaments, i que serà d'aplicació intermitent.

Des de 2001, quan les milícies palestines dispararen des de Gaza el primer coet Al Kasam, han caigut en territori israelià uns set mil projectils, que eventualment provoquen danys materials però que han causat escasses víctimes mortals. Una dotzena de persones han mort per aquests coets en sis anys, les dues últimes el maig passat. El 19 de setembre, el Govern presidit pel primer ministre israelià, Ehud Olmert, ja va declarar Gaza «entitat hostil», en una decisió política per donar suport a la imposició de les sancions. Els assessors legals de l'Estat israelià van explicar llavors al Govern que sense aquesta decisió no es podrien justificar mesures que afectassin la població civil d'un territori. També contempla la possibilitat de restringir encara més la sortida de palestins per les fronteres amb Israel, una major supervisió bancària i limitacions en l'accés de la franja de tot tipus de productes.

La decisió va ser criticada pel Govern d'Hamás a Gaza, que la considerà «un càstig col·lectiu» contra el milió i mig d'habitants de Gaza, que ja sofreixen la falta de subministraments de productes de primera necessitat des que aquest grup islamista es va fer amb el control del territori el juny passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris