nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Bush avisa que Iran tindrà un míssil per atacar els EUA abans de 2015

El Govern rus atribueix l'interès americà a una «percepció errònia»

El president dels Estats Units, George W. Bush, tornà ahir a defensar el sistema de defensa antimíssils amb el qual pretén contrarestar la presumpta amenaça nuclear iraniana. «La necessitat per a una defensa contra míssils a Europa és real, i jo crec que és urgent», indicà. Tanmateix, des de Rússia reiteren la presumpció d'innocència del règim de Teheran. «Corea del Nord sí que té una amenaça real, però l'Iran no», va subratllar el ministre d'Exteriors, Sergey Lavrov.Bush va parlar, «seriosament», en relació amb el sistema de defensa que els EUA confien de desenvolupar per afrontar una hipotètica amenaça nuclear.

El president contradigué frontalment allò afirmat només unes hores abans pel seu secretari de Defensa, Robert Gates, que apostà per retardar l'activació de l'escut fins que no existeixin «proves definitives» de les armes iranianes. Tanmateix, tot i aquesta picada d'ull a Rússia de Gates, el 'número u' de la Casa Blanca posà fins i tot data a la consolidació de l'Iran com una amenaça de caràcter mundial.

D'aquesta manera, Bush es referí a 2015 com l'any que tindrà prou capacitat per atacar els EUA i Europa, al·ludint a fonts de la intel·ligència nord-americana amb les quals pretén argumentar. Segons el mandatari nord-americà, si l'Iran continua el seu desenvolupament armamentístic, «i la comunitat internacional no adopta passos per avortar-lo», és possible que s'acabi ordenant un atac.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris