algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els sondejos donen la victòria a l'oposició, Kaczynski

Els polonesos voten en les eleccions més importants des del 1989

El partit Plataforma Ciutadana (PO) es va imposar al governamental Llei i Justícia (PiS) de Jaroslaw Kaczynski en les eleccions generals fetes ahir a Polònia, segons els sondeigs a peu d'urna difosos per la televisió pública TVP rere el tancament dels col·legis electorals. Aquesta font atribueix a PO el 43'7 per cent de l'escrutini, mentre que el partit de Kaczynski hauria obtingut un 30'4 per cent en els comicis, que haurien registrat un participació del 53'2 per cent.

Les projeccions de la TVP confirmen els sondeigs demoscòpics dels últims dies de campanya, que preveien la derrota de Kaczynski en favor d'un govern amb el liberal Donald Tusk com a primer ministre.

Segons les enquestes a peu d'urna referides per la televisió pública polonesa, el tercer partit més votat hauria estat Esquerra i Democràcia, que lidera l'expresident Aleksander Kwasniewski, amb un 13'3 per cent de l'escrutini.

Així, els polonesos votaren ahir en unes eleccions legislatives anticipades considerades com les més importants des de la caiguda del règim comunista el 1989, i els resultats de les quals es van veure demorats per la prolongació de la jornada.

La comissió electoral polonesa va imposar un embargament a la publicació de sondeigs a peu d'urna a causa de la perllongació de l'horari d'obertura de dos centres de votació a Varsòvia, segon va anunciar un dels seus responsables, Jan Kacprzak.

«Varen faltar paperetes en dues circumscripcions de Varsòvia, que han hagut d'interrompre els comicis, per la qual cosa aquests han estat després prolongats», va explicar Kacprzak a la premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris