lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Putin rep Sarkozy en una visita que pretén millorar les relacions

La nova etapa cerca deixar enrere la «realpolitik» de Chirac

El president francès, Nicolas Sarkozy, arribà ahir a Moscou, en la seva primera visita en qualitat de cap d'Estat, disposat a ressaltar els punts de coincidència i llimar les discrepàncies entre Rússia i França. El president francès passarà dos dies a Moscou.Des de l'aeroport, Sarkozy es desplaçà a la residència presidencial russa de Novo-Ogariovo, als afores de Moscou, per a una reunió informal amb el cap del Kremlin, Vladimir Putin. «França fou, és i esper que continuarà sent un dels nostres socis prioritaris a Europa i al món», digué Putin en donar la benvinguda al seu visitant.

Sarkozy respongué que «França vol conèixer Rússia i ser un amic», i afegí que les «fermes conviccions» de Putin i les seves pròpies ofereixen una bona possibilitat per «entendre's l'un amb l'altre». El respecte dels drets humans, Kosovo, Txetxènia o la mort de la periodista Anna Politkovskaya seran a l'agenda política de les reunions, en les quals el cap de l'Estat francès ha promès parlar «amb franquesa».Durant la campanya de les presidencials, Sarkozy no va escatimar crítiques a la situació dels drets humans a Rússia, sobretot a Txetxènia, i va prometre posar fi a la «realpolitik» respecte al Kremlin practicada pel seu predecessor, Jacques Chirac.

Una vegada investit president, Sarkozy va moderar el to, però tot i així va dir que havia tractat aquests delicats assumptes durant l'encontre que va mantenir amb Vladimir Putin aprofitant la seva presència en la reunió del G-8 duita a terme a Alemnya el mes de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris