algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Moren almenys dotze soldats en un atac al nord

És el més violent perpetrat contra la missió de la Unió Africana

Almenys dotze soldats de la missió de la Unió Africana moriren com a conseqüència d'un atac efectuat ahir pels rebels de l'Exèrcit d'Alliberament de Sudan (SLA) al nord de Darfur, en el que suposa l'atac més important sofert fins a la data per la missió, segons informà ahir la UA.

Més de 50 membres de la missió de la UA i del personal de suport es troben desapareguts des que es produí l'atac contra una base de la UA al nord de Darfur, poc després de pondre's el sol.

«Ha estat la major pèrdua de vides i el major atac contra la missió de la Unió Africana», declarà un portaveu de la UA, Nourredine Mezni. Fonts oficials de les forces de la UA informaren que devers un miler de combatents de l'Exèrcit d'Alliberament del Sudan atacaren la base a la localitat d'Haskanita poc després del vespre, interrompent el dinar nocturn del mes sagrat musulmà del Ramadà. «Es tracta d'una guerra entre els rebels i el Govern, i la UA està atrapada al mig», declarà un alt responsable de la UA sota anonimat.

E ls rebels de Darfur han incrementat les seves accions hostils contra les forces de la UA, que acusen de no ser neutrals i de donar suport a les tropes del Govern. Al llarg d'aquest any s'han registrat nombroses emboscades dels rebels contres la missió africana. De moment ni els rebels ni l'Exèrcit sudanès no s'han pronunciat sobre aquest últim atac. En tot cas, fonts rebels anunciaren recentment que des de feia dues setmanes estaven mantenint forts enfrontaments amb les forces aliades del Govern a Haskanita.

«El Govern ha concentrat cinc o sis unitats 'janjawid'», declarà Abdelaziz Ushar, comandant del Moviment Justícia i Igualtat, que combat mà a mà amb l'SLA.

D'altra banda, una missió internacional de bons oficis encapçalada pel Premi Nobel de la Pau sud-africà Desmond Tutu va arribar ahir al Sudan per intentar col·laborar en la recerca d'una solució pacífica al conflicte de Darfur. La delegació, que representa el conegut com el grup d'«Els Savis», està composta, entre d'altres, per l'expresident nord-americà Jimmy Carter i la dona de Nelson Mandela.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris