algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Uribe acusa les FARC de l'assassinat dels onze legisladors segrestats

El president colombià, Àlvaro Uribe, acusà ahir les FARC de l'assassinat d'onze dels dotze legisladors regionals que aquesta guerrilla tenia segrestats des de 2002. En un missatge al país per ràdio i televisió, i després d'un consell extraordinari de seguretat de gairebé cinc hores de durada, el governant advertí que ha estat la mateixa «organització criminal» la que ha informat de la mort dels polítics.

Uribe afirmà que el 18 de juny i els dies anteriors, quan les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) diuen que foren atacades i els onze diputats moriren en un «foc creuat», no hi hagué combats ni en aquest departament ni en el veí del Cauca. El comandament dels rebels al sud-oest del país sostingué, en un comunicat divulgat ahir, que els polítics que retenia des d'abril de 2002 moriren en el «foc creuat» amb «un grup militar sense identificar».

El governant negà taxativament que s'hagin realitzat operacions militars en aquesta zona en les dates en les quals segons les FARC moriren els diputats segrestats. «L'assassinat de tots els segrestats, sense supervivents, llevat d'un que estaria per fora del grup, mostra premeditació criminal que es vol confondre amb foc creuat amb la força pública que no va existir», afirmà amb tota seguretat el president.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris