nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Benet XVI endureix les condicions de votació per a l'elecció del pontífex

El papa, Benet XVIm ha endurit les condicions de votació per a l'elecció del pròxim pontífex, retirant per iniciativa pròpia una reforma aprovada per Joan Pau II en la qual es permetia la majoria simple en les votacions dels cardenals si, després de tres dies de conclave, cap dels candidats no obtenia almenys dos terços de les paperetes. Així, la fumata blanca requerirà un consens amb el qual es pretén evitar la instauració de minories de bloqueig.

Benet XVI publicà ahir per iniciativa personal una reforma que elimina l'alteració instaurada pel seu predecessor en el sistema de votació. Joan Pau II va aprovar l'any 1996 el document Universi Dominici Gregis, una alteració del procés en el qual validava l'opció de la majoria simple si cap dels cardenals no obtenia almenys dos de cada tres vots després de diversos dies de conclave.

El papa actual signà l'11 de juny un breu document en llatí en el qual estableix la reforma per recuperant una tradició de segles perduda fa onze anys. L'apartat que no canvia del sistema d'elecció és l'edat màxima permesa per disposar del dret vot, 80 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris