muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Hamàs pren posicions i controla la Franja de Gaza quasi sencera

Els enfrontaments entre els dos bàndols de milicians deixen un mínim de quinze morts

Els enfrontaments entre milicians d'Hamàs i d'Al Fata continuaren ahir amb la mateixa intensitat a la Gaza, on s'haurien produït en les últimes hores prop d'una vintena de morts, i també es van estendre a Cisjordània, on es registraren incidents entre homes d'ambdós bàndols a la localitat de Nablús. Mentrestant, el president palestí, Mahmud Abbas, tornà a fer una crida desesperada perquè es posi fi a aquesta «bogeria».Els milicians d'Hamàs atacaren tres dels principals recintes de seguretat de la Gaza i la caserna general d'Abbas amb morters, granades i fusells d'assalt, demanant a les assetjades forces d'Al Fatá que es rendeixin, en un aparent intent per prendre el control de tota la Gaza.En una dramàtica victòria, centenars de membres d'un clan aliat a Al Fatà que havia lluitat amb intensitat es van rendir a milicians d'Hamàs i foren conduïts, amb les seves armes alçades a l'aire, a una mesquita propera.

Els combatents d'Al Fatà intentaren durant tot el dia mantenir les seves posicions, però es van veure superats pels homes d'Hamás. Un dels xocs es produí entorn de la caserna general de la Seguretat Preventiva, aliada a Al Fatà, a la costa.

Abbas, que es troba a Cisjordània, qualificà ahir aquests enfrontaments de «bogeria», però les seves crides a un alto el foc no van ser escoltades, ja que els homes d'Hamàs continuaren prenent els edificis de les forces de seguretat. De fet, la seva oficina i la seva residència a Gaza foren atacats i els combatents d'Al Fatà que guardaven el recinte van ser disparats pels homes d'Hamàs.

Mentre Hamàs prenia posicions fins ara de les forces de seguretat lleials al president palestí, els comandants d'Al Fatà es queixaren que no havien rebut ordres clares d'Abbas per respondre i que no hi ha un comandament central. De fet, l'home fort d'Al Fatà a la Franja, Mohamed Dahlan, és al Caire des de fa unes setmanes per rebre tractament per una lesió al genoll. Almenys 15 persones moriren als enfrontaments d'ahir, fet que eleva el total de morts des que esclataren els combats fa tres dies a més de 50, encara que el balanç puja per minuts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris