algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Uns deu mil manifestants bloquegen tots els accessos a la cimera del G-8

Els Estats Units avorten un possible pacte per la reducció dels gasos hivernacle

Al voltant de 10.000 manifestants contra el capitalisme s'enfrontaren ahir a la Policia, i en un determinat moment varen bloquejar totes les rutes que condueixen al balneari de la mar Bàltica on líders mundials es trobaven reunits a la cimera del G8. La Policia va usar raigs d'aigua contra aproximadament 2.500 manifestants per aclarir una de les rutes que condueixen a la reunió del Grup dels Vuit a Heiligendamm, Alemanya. La Policia va detenir gairebé 160 persones en les escaramusses.

Delegats de diversos països del G8, inclòs l'amfitrió -Alemanya, varen dir que les protestes limitaven la seva mobilitat al voltant del lloc de la cimera, un centre turístic a la costa bàltica alemanya. Vuit agents de la Policia varen resultar ferits durant els xocs amb manifestants a prop de Bad Doberan, va dir el portaveu de Seguretat Luedger Behrens. La Policia hi «utilitzà cànons d'aigua dues vegades, després que els manifestants atacassin la Policia amb pedres», va dir. Els tres camins que condueixen a Heiligendamm varen ser bloquejats pels manifestants abans que la Policia realitzàs una operació per aclarir-ne un.

A més, en començar la cimera del G-8, els Estats Units avortaren ahir un possible pacte, amb fites concretes, per la reducció dels gasos hivernacle causants del canvi climàtic, en emfasitzar que aquests objectius només es poden fixar en un fòrum en què hi hagi presents la Xina, l'Índia i altres grans contaminants. La cancellera alemanya, Angela Merkel, havia pressionat fins a l'últim minut per aconseguir que la Casa Blanca donàs el seu braç a tòrcer, però aquest dimecres el mateix president George W. Bush va descartar que canviàs la seva posició. Merkel volia un acord pel qual els vuit grans es comprometessin a no deixar que la temperatura mundial augmenti més de dos graus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris