algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Condemnat un exassessor de la Casa Blanca a 30 mesos de presó

El jutge imposà a més a Lewis Libby una multa de 250.000 dòlars

Un jutge dels Estats Units condemnà avui l'exalt assessor de la Casa Blanca Lewis Scooter Libby a dos anys i mig de presó per obstrucció de la justícia i fals testimoni en el cas de filtració a la premsa del nom de l'exespia Valerie Plame. Libby fou acusat per març de mentir a un jurat respecte de les seves converses amb periodistes sobre la identitat de Plame, el nom de la qual sortí publicat a la premsa el juliol de 2003, després que el seu marit hagués acusat el Govern dels Estats Units d'utilitzar arguments falsos per justificar la guerra contra l'Iraq. L'excap de gabinet del vicepresident Dick Cheney es convertí ahir en el més alt funcionari dels EUA que és condemnat per un delicte des de l'escàndol de la dècada de 1980, relacionat amb el finançament il·legal de la «contra» nicaragüenca.

El jutge encarregat del cas, Reggie Walton, afirmà en emetre la seva sentència que «la gent que ocupa aquest tipus de lloc, en el qual tenen el benestar i la seguretat de la nació a les seves mans, tenen l'obligació especial de no fer res que pugui causar problemes». Libby es va mantenir tranquil en escoltar com el jutge afirmava que les proves no deixaven cap dubte sobre la seva culpabilitat. A més dels trenta mesos de presó, Walton condemnà Libby a pagar una multa de 250.000 dòlars. Quan hagi complert la pena, Libby haurà d'estar dos anys en llibertat condicional, segons Walton.

El jutge no especificà cap data perquè Libby entri a la presó, si bé afirmà no veia raons per deixar que l'exalt funcionari quedi en llibertat mentre s'espera la formulació d'apel·lacions. Es preveu que Libby doni a conèixer els seus plans sobre una possible apel·lació la setmana que ve. En un breu al·legat contra el judici, havia demanat que no se'l condemnàs: «Esper que aquest tribunal tengui en compte tota la meva trajectòria», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris