nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

L'Exèrcit rus podrà abatre avions que hagin estat segrestats per terroristes

Aquesta llei, que limita alguns drets de la població, fou aprovada pel Parlament

La Duma o Cambra Baixa del Parlament de Rússia aprovà ahir una llei antiterrorista que limita alguns drets de la població i permet abatre avions amb passatgers segrestats per cometre atemptats terroristes.

Aprovada en tercera i darrera lectura amb 423 vots a favor, un en contra i vuit abstencions, també autoritza les Forces Armades a atacar fora del territori nacional bases o campaments de terroristes que suposin una amenaça per a Rússia.

La llei, que regula la política antiterrorista i la centralitza en mans del president rus, Vladimir Putin, fou promoguda des del Kremlin a final de 2004, després d'una sèrie d'atemptats suïcides i el segrest de l'escola de la ciutat de Beslan a l'Ossètia del Nord, en la qual moriren 330 persones, la majoria de les quals eren infants.

L'acta legislativa estableix que l'Exèrcit pot fer caure avions, enfonsar vaixells o destruir vehicles amb civils que serveixin d'instrument per dur a terme atemptats terroristes en el cas que no responguin a ordres donades per ràdio o les incompleixin.

L'ordre de destruir mitjans de transport amb civils es posarà en marxa de manera escalonada i només s'executarà quan no quedin dubtes que la intenció dels terroristes és emprar els ostatges per atacar instal·lacions vitals o llocs de concentració massiva de persones.

Fins ara, els militars podien abatre just avions i artefactes militars estrangers o desconeguts que violassin l'espai aeri rus i en el cas que no hi hagués ostatges.

Els mitjans russos destacaren que el passat dia 15 el Tribunal Constitucional d'Alemanya declarà anticonstitucional i il·legal una norma semblant que autoritzava les Forces Armades a tomar avions amb passatgers segrestats per terroristes.

Segons la nova llei, l'ordre d'emprar l'Exèrcit per atacar bases terroristes en territori estranger és prerrogativa del cap d'Estat, que només ha d'informar el Consell de la Federació o els Senat sobre el lloc, els terminis i el nombre de tropes russes que hi hagin de participar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris