nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Suspenen un mes el batle de Londres per dir nazi a un periodista jueu

El popular però controvertit batle de Londres, el laborista Ken Livingstone, fou ahir sancionat amb quatre setmanes de suspensió de feina per haver comparat un periodista jueu amb un guàrdia d'un camp de concentració nazi.

El Comitè de Normes de Conducta d'Anglaterra, comissió disciplinària que ha investigat els fets, va imposar el càstig en concloure que Livingstone va actuar de forma «ofensiva» i «insensible» i, per tant, va entelar la reputació de l'Ajuntament.

L'advocat del batle, Tony Child, titllà la decisió de «molt decebedora» i va avançar: «Considerarem el nostre dret a apel·lar davant del Tribunal Superior» de Londres.

L'esdeveniment succeí el febrer del passat any, quan el primer edil fou abordat pel reporter Oliver Finegold, del vespertí londinenc Evening Standard, a la sortida d'una festa en el Consistori de la capital.

En lloc de respondre a les preguntes de l'informador, que és jueu, el batle es molestà fins a tal punt que va comparar Finegold amb un «criminal de guerra» i «un guàrdia d'un camp de concentració nazi». Livingstone es va resistir a presentar excuses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris