nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Teheran seguirà amb el programa nuclear malgrat la proposta russa

Iran i UE mantenen disposició de negociar però sense tenir avanços

Iran decidí ahir continuar amb la seva investigació nuclear, fins i tot si les negociacions que inicià a Moscou permeten arribar a un acord perquè l'enriquiment d'urani a gran escala es realitzi en territori rus i no a Iran.

No hi hagué informació sobre el resultat de les negociacions a porta tancada en el Kremlin entre funcionaris russos i iranians, on es discutí l'oferta de Moscou destinada a enriquir urani en el territori rus per usar-lo en plantes d'energia de Teheran. Una font russa assenyalà que ambdues parts tornaran a reunir-se avui. «És massa prest per parlar de resultats. Les negociacions continuen».

D'altra banda, la Unió Europea i Iran reiteraren ahir la seva disposició a cercar una sortida negociada a la disputa pel programa nuclear iranià, però sense concretar avanços ni modificar les seves posicions. La «posició substancial (d'Iran) no ha canviat», assenyalà l'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Javier Solana, després de reunir-se amb el ministre d'Exteriors d'Iran, Manochehr Motaki.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris