nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Abbàs aprova nomenar Ismail Haniya com a primer ministre de Palestina

Un reponsable israelià manté que Hamàs està disposat a perllongar la treva

104234

Mahmud Abbàs amb el líder de Hamàs, Sheikn Ismael Haneiya (segon per la dreta), i altres dirigents islamistes.

El president palestí, Mahmud Abbàs, ha aprovat el nomenament del dirigent de Hamàs Ismail Haniya com a primer ministre, segons anunciaren ahir horabaixa els dirigents de Hamàs en una roda de premsa.

«Ens hem reunit amb el president Mahmud Abbàs i ens ha demanat oficialment sobre la identitat del candidat de Hamàs per formar govern i li hem dit oficialment que es tracta d'Ismail Haniya», indicà Mahmud az Zahar després d'entrevistar-se amb el president de l'Autoritat Palestina a la ciutat de Gaza.

Avui a les 18.00 hores (16 GMT) Abbàs entregarà una carta a Haniya en la qual demanarà que formi nou govern.
A més, Az Zahar afirmà que avui i dimecres Hamàs continuarà amb els contactes amb les faccions palestines per a la formació d'un govern després de reunir-se ahir amb el Front Popular per a l'Alliberament de Palestina, que acceptà en principi la invitació, i el Front Democràtic per a l'Alliberament de Palestina i la Jihad Islàmica, que no hi expressaren interès.

D'altra banda, Az Zahar assenyalà que les autoritats isralianes no permeteren ahir l'entrada a Gaza del representant d'Al Fatah, Azam Ahmed, per tractar amb Hamàs el possible ingrés en el Govern del seu partit. «Estam molt interessats a formar un gran govern de coalició en el qual també hi sigui present Al Fatah i altres partits polítics», digué el dirigent islamista.

També negà que Hamàs estigui a punt de patir cap crisi econòmica. «Durant la darrera gira de Hamàs pels països àrabs i islàmics, rebérem una resposta molt encoratjadora, amb moltes promeses d'ajuda», afegí.

Per la seva banda, un alt responsable israelià assegurà ahir que Hamàs està disposat a una treva de la violència sense renunciar als seus objectius. «Hamàs està disposat a esperar diversos anys amb una 'hudna' (treva), abstenint-se de perpetrar atemptats», afirmà a la ràdio pública israeliana el general en la reserva Amos Gilard, conseller polític del Ministeri de Defensa.

El militar feia referència a la treva de la violència proclamada el mes de març per diversos grups armats palestins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris