lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Hamàs designa el moderat Haniyeh com a primer ministre del Govern palestí

Abbas ofereix col·laboració i els insta a formar Govern, en la primera sessió del Parlament

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, oferí ahir al Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), el gran vencedor de les eleccions legislatives del passat 25 de gener, la seva col·laboració, però li demanà que continuï amb les converses de pau amb Israel. El líder d'Al Fatà fou el primer diputat a intervenir durant la primera sessió de l'acabat d'elegir Parlament palestí.

Durant l'assemblea, els diputats juraren els seus càrrecs, i elegiren Abdel Azi Duaik el seu portaveu parlamentari. Així mateix, Hamàs donà a conèixer ahir que Ismail Haniyeh serà el seu candidat per ocupar el càrrec de primer ministre. En la seva al·locució davant dels diputats, el president Abbàs va reconèixer que la victòria d'Hamàs en els recents comicis suposa una nova realitat política per als palestins.

Així mateix, va expressar el seu suport a les converses de pau amb l'Executiu israelià, i insistí que aquests acords continuen sent legítims. «No acceptam ni acceptarem que es qüestioni la legitimitat dels acords» de pau amb Israel, indicà Abbàs. «De fet, des del moment en el qual varen ser pactats, es varen convertir en una realitat política, amb la qual continuarem compromesos», subratllà.

«Nosaltres, com a Presidència i com a Govern, prosseguirem amb el nostre compromís amb el procés de negociació com la nostra única elecció política, pragmàtica i estratègica», indicà el líder d'Al Fatà, qui va instar Hamàs a respectar els acords subscrits amb l'objectiu d'«acabar amb el caos de les armes».

«Permeteu-nos aconseguir la pau avui, millor que demà», digué el president de l'Autoritat Palestina als membres de la Cambra. «Permeteu-nos viure junts en Estats veïns», sentencià Abbàs a la sessió del Parlament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris