cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

França confirma el primer cas de la grip aviària en un ànec

França confirmà ahir que un ànec salvatge donà positiu del mortal virus H5N1 de la grip aviària, en el primer cas del virus en el major productor avícola d'Europa. El Ministeri d'Agricultura digué que les anàlisis revelaren que trobaren mort un ànec dilluns a l'est de l'Estat portador del virus, que es pot transmetre entre humnas i que s'ha estès des d'Àsia a Europa i Àfrica.

«Aquest virus és igual en un 99 per cent a l'origen asiàtic», digué el Ministeri en un comunicat. L'ànec salvatge, trobat a Lió, forma part d'un seguit d'aus que s'han localitzat mortes a la mateixa zona. Les autoritats digueren que havien instal·lat una zona de seguretat de tres quilòmetres al voltant de l'indret on fou trobat l'ocell. Els veterinaris estan controlant les aus dins la zona, en el compliment de les mesures d'emergència disposades per la Unió Europea.

Hores abans de l'anunci, el president francès, Jacques Chirac, instà a la calma i digué que el Govern actuaria davant un eventual brot de la malaltia. «És una situació que hem d'afrontar amb calma, però que també s'ha de prendre molt seriosament», sentencià Chirac.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris