cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

La grip aviària prossegueix el seu avanç i arriba a França i a Egipte

El Govern gal anuncià que s'ha trobat mort un ànnec salvatge

El virus de la grip aviària continua el seu avanç imparable ampliant la llista de països afectats a Europa i Àfrica, amb la incorporació ahir de França i Egipte, on ha estat detectada la seva presència, en el cas d'aquest últim país del cep més mortífer.

El Govern egipci anuncià que el virus ha estat descobert en diversos pollastres en tres de les 26 províncies del país. «El resultat de les anàlisis va ser positiu en set pollastres, quatre dels quals van ser descoberts al Caire, dos a Guiza i un en Minia», digué el portaveu del Govern egipci, Magdi Radi, que explicà que totes les aus als llocs on foren descoberts aquests casos han estat sacrificades.

Fins al moment, el virus H5N1 no s'ha transmès de persona a persona, però, en països d'Àsia, s'ha produït un contagi d'aus a éssers humans i ha causat la mort d'entorn d'un centenar de persones. A França, l'altre país que ahir se sumà a la llista d'afectats, el Ministeri d'Agricultura informà que un ànec salvatge trobat mort al departament d'Ain, a l'est, és el primer cas detectat de grip aviària.

«Els resultats de les primeres anàlisis efectuades (...) posen en evidència la presència del virus H5 amb moltes similituds amb el cep H5N1 asiàtic», assenyalà el Ministeri en un comunicat. L'ànec fou trobat sense vida el passat dilluns a les maresmes de Dombes, a uns 40 quilòmetres al nord-est de Lió. L'animal està sent sotmès a anàlisis complementàries per verificar el tipus exacte del virus i, segons els primers indicis, es tracta d'un ànec migratori.

Com a mesura preventiva i seguint les pautes fixades per la Unió Europea, les autoritats franceses han establert un perímetre de seguretat d'un ràdio de tres quilòmetres entorn del lloc en el qual es trobà l'au, i un segon anell de deu quilòmetres com a zona de vigilància. Els serveis veterinaris comproven de forma sistemàtica l'estat clínic de les aus de les explotacions ramaderes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris