nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Àustria és el quart país de la UE on arriba el virus de la grip aviària

La FAO adverteix que el virus H5 és un risc real per a Europa

Àustria detectà ahir el virus de la grip aviar en dos cignes però, a l'hora de tancar aquesta edició, no s'havia confirmat si es tracta del cep més virulent, l'H5N1.

Així mateix, l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) convocà ahir un roda de premsa en la qual va voler alertar els països europeus perquè prenguin les mesures necessàries, ja que la grip aviària «és un risc real» amb el qual s'enfronta el continent, a causa del possible pas per territoris europeus d'aus migratòries africanes contagiades.

Les autoritats austríaques descobriren la presència del virus en dos cignes trobats morts a la regió pròximav de la ciutat de Graz, per la qual el Govern posà en marxa les mateixes mesurades de precaució que s'han establert als altres tres països de la UE on s'ha trobat el mateix agent patogen.

Les mostres de les dues aus s'enviaran al laboratori comunitari de referència a Weybridge, Regne Unit, on es determinarà si es tracta de la variant més perillosa de l'H5, l'H5N1, ja detectat als cignes morts de Grècia i d'Itàlia. A més, Bulgària també va confirmar casos que han resultat ser de la variant H5N1.

D'altra banda, la Comissió Europea ha dictaminat que a partir d'ahir s'apliquin les mateixes mesures de precaució que s'apliquen des de la setmana passada a Grècia, Itàlia i Eslovènia i que consisteixen en l'establiment de dues zones concèntriques a l'àrea afectada per la malaltia.

La primera, d'un radi de 3 quilòmetres, és l'anomenada «zona de protecció», en la qual serà obligatori que totes les aus de corral estiguin a l'interior de les granges i on també s'hauran de prendre mesures de precaució, com la desinfecció a les entrades i a les sortides dels llocs on es tinguin aquests animals. A la segona àrea, la «zona de vigilància», també hi haurà restriccions de moviment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris