nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'ONU manté les ajudes pel sisme de Pakistan tot i la crisi de les vinyetes

Islamabad ha vetat la importació de medicaments de Dinamarca

Nacions Unides confirmà ahir que té la intenció de continuar ajudant els supervivents del mortal terratrèmol que sacsejà el Pakistan el mes d'octubre, malgrat els temors de seguretat generats per les protestes en contra d'Occident per les caricatures de Mahoma.

Els dibuixos del profeta de l'Islam, publicats per primera vegada el setembre en el diari danès Jyllands-Posten, provocaren fortes protestes a través del món musulmà, després que un gran nombre de diaris europeus les publicassin novament el gener al·ludint a la llibertat d'expressió. Els musulmans consideren una blasfema representar qualsevol imatge del profeta i, en el cas de les caricatures, podria ser interpretat com un terrorista.

Així les coses, l'ONU assegurà ahir que temporalment limità el moviment de personal i de subministraments quan es desencadenà la controvèrsia per les vinyetes, i que això tingué un lleu impacte en les operacions d'ajuda. «Però no s'ha decidit retirar el personal de l'ONU d'una nacionalitat en particular en resposta a aquests temors de seguretat», digué l'organisme en un comunicat.

Jan Vandemoortele, coordinador dels esforços humanitaris de l'Organització, digué que el principi de la llibertat d'expressió és vàlid només quan respecta les creences fonamentals i els valors d'altres.

Els islàmics a Pakistan, la segona nació musulmana més gran del món, feren una crida per a una vaga nacional el 3 de març per protestar contra la publicació de les caricatures, però els esforços que han realitzat en dies recents no han atret una gran quantitat de persones.

Ahir mateix, prop de 1.500 islàmics es congregaren a la ciutat central de Multan i també es dugué a terme una petita manifestació a la capital, Islamabad.

La situació de tensió quedà confirmada dissabte, quan el Govern del Pakistan decidí vetar la importació de medicaments dels països que publicaren les «blasfemes» caricatures de Mahoma, inclòs Dinamarca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris