cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

EUA respon a Chávez expulsant una diplomàtica de Veneçuela

Caracas féu el mateix un dia abans amb un agregat naval nord-americà

El Govern dels EUA anuncià ahir l'expulsió d'una diplomàtica veneçolana en resposta a la decisió de Caracas d'ordenar dijous la sortida del país de l'agregat naval dels Estats Units.

El Govern donà 72 hores perquè Jeny Figueredo Frias, cap de gabinet a l'Ambaixada veneçolana de Washington, surti del país després de ser declarada «persona non grata», afirmà ahir el portaveu del Departament d'Estat, Sean McCormack.

Dijous, el president Hugo Chávez havia anunciat l'expulsió de Veneçuela de l'agregat naval dels Estats Units, el capità John Correa, després d'acusar-lo d'espionatge.

Segons explicà McCormack, la decisió dels Estats Units es produeix com a resposta a l'expulsió de Correa: «Ells han començat i ens hem vist obligats a contestar-hi», sostingué el portaveu.

Després d'afirmar que l'elecció de Figueredo com a persona expulsada és «perquè trobam que és la més adequada», McCormack reiterà que «no ens agrada veure'ns en jocs com aquest amb el Govern de Veneçuela, però ells han començat».

El Departament d'Estat negà que Correa hagués duit a terme «activitats impròpies» a Veneçuela i assegurà que «hi mantenia contactes d'àmbit laboral» amb els seus homòlegs veneçolans, com correspon al seu càrrec, però sempre en el marc de la legalitat. Les expulsions respectives marquen una escalada perillosa de la tensió entre ambdós països.

Caracas acusa d'«imperialisme» el Govern dels EUA i Washington els replica amb denúncies sobre les «intencions totalitàries» del mandatari veneçolà. El director dels serveis secrets nord-americans, John Negroponte, es referí l'Executiu veneçolà com un dels problemes principals dels EUA a l'Amèrica Llatina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris