muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Augusto Pinochet és «fitxat» pel seu processament a l'Operació Colombo

Registraren les seves empremtes i la fotografia de front i de perfil

L'exdictador xilè Augusto Pinochet, arrestat a Santiago des de fa cinc setmanes, fou sotmès per primera vegada ahir a una filiació judicial, per obrir la seva empremtari pels crims de l'«Operació Colombo», segons informà el tribunal que va donar l'ordre.

Funcionaris de la Policia civil d'Investigacions i el servei del Registre Civil es traslladaren fins a la residència del general Pinochet al barri La Devesa, a l'est de Santiago, per registrar les seves empremtes digitals i la seva fotografia de front i de perfil, que seran incorporades al procés.

«No hi ha cap dubte que és un greuge», digué Pablo Rodríguez, advocat defensor de l'home que va governar Xile amb mà de ferro durant 17 anys entre 1973 i 1990 després que el jutge Víctor Montiglio ordenàs el fitxatge.

Encara que Pinochet va afrontar en els últims cinc anys dos judicis més per les més de 3.000 morts i desapareguts que va deixar el seu règim, és aquesta la primera vegada que és sotmès a la filiació que les lleis xilenes determinen per als reus o presumptes delinqüents. «A Xile tot presumpte delinqüent, una vegada que és sotmès a procés, ha de ser 'empremptariat'», digué l'advocat Hernán Quezada, representant de familiars de les víctimes de l'Operació Colombo. Just després el jutge posà la llibertat provisional de Pinochet previ pagament d'una fiança de 46.000 dòlars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris