nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Més de 70 persones afectades per un gas tòxic a tendes de Sant Petersburg

La Policia descarta l'atac terrorista i l'atribueix a una disputa comercial

Almenys 78 persones, de les quals 66 foren hospitalitzades, resultaren intoxicades ahir per una gas, que s'ha identificat com a metil mercaptà, alliberat per diversos artefactes artesanals en comerços de la mateixa firma de la localitat russa de Sant Petersburg. La Policia estudia principalment les opcions d'intent de xantatge o disputa comercial com les causes de l'incident.

El gas es trobava en caixes que contenien botelles connectades amb filferro i amb un temporitzador, i foren localitzades en quatre botigues del mateix comerç, Marksidom, dedicat a la venda de productes de la llar. Segons les declaracions de diversos empleats, la cadena de tendes havia rebut prèviament cartes amb amenaces, en les quals se'ls advertia d'atacar l'empresa durant les festes de Nadal.

Així mateix, les autoritats locals han descartat ja la possibilitat que es tracti d'un atemptat terrorista i a mesura que passen les hores cobra força la hipòtesi d'una disputa comercial duita a terme per criminals. Els atacs criminals són una pràctica comuna en els negocis de Rússia. El mes de juliol passat, 20 persones moriren en un incendi intencionat a una botiga de la ciutat d'Ukhta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris