algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El món sencer recorda l'horror del tsunami


Quan es compleix el primer aniversari del tsunami que va assolar les costes d'una dotzena de països a l'Oceà Indic, milers de persones es congregaren des d'ahir en platges i fosses comunes, des de Tailàndia fins a Indonèsia, per recordar els més 216.000 morts i desapareguts.

A les localitats costaneres de Tailàndia, turistes occidentals que van sobreviure al desastre ploraren els familiars i amics que van perdre la vida. A l'Índia, més de 300 persones assistiren a una cerimònia interreligiosa abans d'unir-se a una marxa encapçalada per al·lots vestits de blanc, per un carrer on milers de persones van ser envestides per les ones.

I a l'illa indonèsia de Sumatra, la zona més afectada, l'homenatge es va celebrar davant d'una fossa comuna on jeuen uns 47.000 cadàvers, sepultats molt de pressa en els dies posteriors al sisme submarí del 26 de desembre. Són només alguns exemples. Els països afectats pel terratrèmol es preparen per commemorar l'aniversari avui amb cerimònies oficials i minuts de silenci.

Les xifres reals de la catàstrofe probablement no les arribarem a conèixer mai. Segons l'ONU, les víctimes ascendeixen a 223.000. El sisme submarí va destruir 400.000 habitatges, deixà més de dos milions de persones sense llar, i va provocar una solidaritat internacional sense precedents, que arribà als 11.500 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris