algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

La Cort de Líbia deroga les penes de mort contra cinc infermeres búlgares

Junt amb un metge palestí, estaven acusades d'infectar nins amb el virus de la sida

103018

La Cort libanesa donà ahir el seu veredicte enmig de gran expectació.

La Cort Suprema de Líbia derogà ahir les penes de mort contra cinc infermeres búlgares i un metge palestí condemnats a presó per haver infectar nins amb el virus del VIH, i envia el cas a una cort de menor rang per a un nou judici. Els sis, a la presó des del 1999, havien estat condemnats a ser afusellats en un cas que es va convertir en un obstacle per als esforços de Líbia de millorar els llaços amb Occident.

La mesura de la Cort Suprema va seguir a un acord la setmana passada entre Líbia i Bulgària d'establir un fons d'ajuda per a les famílies dels nins malalts.

«La cort acceptà les apel·lacions de les infermeres i el metge i envia el cas a una cort més baixa per a un nou judici», digué Ali Alouss, president de la Cort Suprema, en una audiència d'apel·lacions.

Els advocats asseguraren que això significava que les penes de mort havien estat cancel·lades i que el jutjat que abans havia emès la condemna retiraria els càrrecs. Les cinc infermeres i el metge havien estat condemnats per infectar 426 nins amb el virus de l'HIV a Benghazi. Havien dit que eren innocents i les seves confessions foren extretes sotabaix tortura. Els experts de la sida digueren que el contagi havia començat abans de l'arribada de les infermeres i fou probablement causat per la mala higiene.

Sofia, la Unió Europea i Washington ja havien denunciat els veredictes que qualificaren d'injusts i havien pressionat per l'alliberament dels sis treballadors mèdics. Mentrestant, Líbia ressaltava la tragèdia de les famílies dels nins infectats. Davant l'enrenou internacional Líbia suggerí que els veredictes podien ser reprimits si es lliuraven doblers per cobrir la compensació de les famílies de les víctimes i el tractament mèdic als infants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris