nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Powell no veu «res de dolent en l'espionatge» a ciutadans pel Govern

L'exsecretari d'Estat dels Estats Units, Colin Powell, digué ahir que «no veu res absolutament dolent» en l'espionatge de ciutadans per part del Govern, però afegí que la controvèrsia podria haver-se evitada si s'haguessin obtingut les corresponents ordres judicials abans de fer-ho.

Powell assenyalà que mentre va ser al gabinet, no l'informaren que el president George W. Bush hagués autoritzat la intervenció de comunicacions sense permís judicial realitzada per l'Agència de Seguretat Nacional, encara que recalcà que no veu «res de dolent en absolut en què el president autoritzi aquest tipus de pràctiques». D'aquesta manera, Powell tampoc s'oposa que el programa continuï. «Clar que ha de continuar. I ningú està volent dir que el president no ha de fer això», encara que va voler puntualitzar que «no hagués estat molt difícil anar i aconseguir les ordres judicials. I fins i tot en casos d'emergència s'aconsegueixen».

Per altra banda, l'Exèrcit nord-americà confirmà ahir que no lliurarà centres de detenció ni detinguts a les forces iraquianes fins que aquestes demostrin «un major respecte als drets humans» i a les lleis internacionals. Tot i això, un alt càrrec digué que el control d'aquests centres serà transferit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris