algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Un jutge d'EUA dimiteix per les escoltes ordenades per Bush

Un jutge d'un tribunal especial centrat en la supervisió dels programes d'espionatge del Govern dels Estats Units ha estat la primera víctima de les escoltes telefòniques ordenades pel president George W. Bush.

El jutge de districte James Robertson ha renunciat el seu càrrec després de considerar que l'autorització presidencial per espiar les comunicacions de nord-americans sospitosos d'estar vinculats al terrorisme, «és legalment qüestionable», segons informava ahir el diari The Washington Post. Així, Robertson pensa a més que la decisió del mandatari podria haver «sollat» el treball del tribunal especial on treballava, centrat en la supervisió dels programes d'espionatge del Govern nord-americà.

Segons dos companys del jutge citats pel diari, Robertson també va expressar el seu temor que el programa d'espionatge ordenat pel president republicà sense la preceptiva autorització legal, podria haver estat usat per obtenir ordres judicials sota la Llei d'Espionatge de Serveis d'Informació Estrangers (FISA).

Segons indica l'esmentat diari, Robertson era un dels onze membres de l'anomenat Tribunal de Vigilància d'Intel·ligència Exterior, que supervisa les aplicacions del Govern dels Estats Units per a l'espionatge secret i persegueix ciutadans estrangers o nord-americans sospitosos de terrorisme o d'espionatge.

El jutge va dimitir el seu càrrec dilluns passat «sense oferir més explicacions», en una carta dirigida al president del Tribunal Suprem, John Roberts.

Robertson va ser designat jutge federal per l'expresident Bill Clinton l'any 1994 i, posteriorment, va ser membre del tribunal especial dependent de la FISA. Robertson ha estat molt crític amb el tractament donat per l'Administració Bush als detinguts a la base dels Estats Units a Guantánamo (Cuba).

Des que la setmana passada el president Bush confirmà que va autoritzar les escoltes telefòniques, tant els legisladors republicans com els demòcrates han demanat una «investigació immediata» del Congrés dels Estats Units.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris