algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Israel prohibeix dur a terme els comicis palestins a Jerusalem

Alliberen dos professors del col·legi dels Estats Units de Gaza

L'Autoritat Palestina amenaçà ahir de cancel·lar la celebració de les eleccions legislatives del 25 de gener si Israel segueix endavant amb el seu anunci de prohibir i impedir les votacions a la ciutat de Jerusalem en protesta per la participació d'Hamàs en els comicis.

D'altra banda, dos professors estrangers del col·legi dels Estats Units de Gaza foren segrestats i posteriorment alliberats ahir pel Front Popular per a l'Alliberament de Palestina (FPLP), que reclamava l'excarceració del líder d'aquesta facció de l'OLP, Ahmed Saadat. «Si els israelians insisteixen a no deixar-nos celebrar les eleccions a Jerusalem, llavors no hi haurà eleccions», declarà el ministre palestí d'informació, Nabil Shaath.

L'amenaça es produeix en un moment en què el president palestí, Mahmud Abbas, està rebent pressions des del seu partit, Al Fatà, perquè postposi els comicis per temor al creixent pes polític del Moviment per a la Resistència Islàmica (Hamàs). Fonts palestines asseguraren que Abbas no es planteja escudar-se en les prohibicions israelianes com excusa per retardar les eleccions.

Tanmateix, malgrat que anteriorment Abbas havia insistit en el fet que les eleccions se celebrarien en la data prevista, el president palestí per primera vegada ahir deixà entreveure la possibilitat que això no ocorri. «És una gran responsabilitat que ha de ser estudiada amb deteniment», afirmà Abbas, que encara no ha decidit si ajornar la votació.

Dos alts responsables israelians informaren ahir de la decisió presa pel Govern d'impedir les votacions a Jerusalem i apuntaren que la mesura es basa precisament en la determinació israeliana d'impedir a Hamàs participar en les eleccions i en que l'Autoritat Palestina no ha pres mesures per impedir que aquest grup es presenti, sense abandonar les armes. Així mateix, el Govern que dirigeix Ariel Sharon va informar de la seva decisió els observadors europeus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris