algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

L'Eurocambra sol·licita augments al pressupost europeu ja pactat

El Parlament europeu demanà ahir augments en el pressupost de la Unió Europea per al període 2007-2013 pactat pels Vint-i-cinc el passat cap de setmana, especialment en les partides de cultura, educació, joventut, intercanvi d'estudiants o ciutadania.

Els grups polítics majoritaris (populars, socialistes i liberals) es mostraren oberts a negociar amb el Consell, mentre que els Verds i Esquerra Unitària rebutjaren de ple el compromís adoptat pels líders europeus.

El primer ministre britànic i president de torn de la UE, Tony Blair, va respondre als eurodiputats que, aviat, el marge de maniobra per incrementar les perspectives financeres serà «molt, molt limitat». No obstant això, assegurà que la majoria de líders europeus, inclòs ell mateix, acceptarien augmentar el pressupost comunitari si abans es reforma la seva estructura, així com és previst que succeeixi el 2008, segons estableix la clàusula de revisió que van pactar els Vint-i-cinc sobre el 'xec britànic' i la política agrícola comuna.

«Estic d'acord que hauria d'haver-hi un pressupost més gran si fos reformat. Hi ha una gran voluntat entre els Estats membres de preveure un pressupost més ambiciós en el context d'un pressupost reformat», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris