muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Bush defensa l'espionatge telefònic i crida a renovar la llei antiterrorista

Continuarà autoritzant intercepcions de telefonades i correus electrònics als Estats Units

El president dels Estats Units, George W. Bush, defensà ahir l'espionatge telefònic ordenat pel seu govern i va urgir el Congrés a renovar la Llei Patriota antiterrorista, un dia després d'un discurs televisat en el qual defensà la seva política a l'Iraq.

En una conferència de premsa sobre el balanç de l'any, Bush assegurà que continuaria autoritzant intercepcions de telefonades i correu electrònics a Estats Units mentre el país «romangui confrontat a l'amenaça terrorista». «Necessitam lligar caps abans dels atacs enemics, no després», digué.

Bush, que ara lluita amb un baix nivell d'aprovació ciutadana i contra un evident descontent popular davant l'augment de víctimes nord-americanes a Iraq, defensà la seva decisió d'envair el país afirmant que «no fou un error».

D'altra banda, féu una crida al Congrés a renovar la Llei patriota, un controvertit paquet de mesures de combat al terrorisme per evitar una repetició dels atemptats de l'11 de setembre de 2001, i que expiren el 31 de desembre.

«Els senadors (...) han de suspendre les seves tàctiques dilatòries que han bloquejat la renovació del text», digué el mandatari. «El Congrés té la responsabilitat d'atorgar als funcionaris d'intel·ligència i als agents de l'ordre les eines necessàries per protegir el poble dels Estats Units», destacà. «En la guerra al terrorisme, no podem prescindir d'aquesta llei ni per un segon», sentencià.

Així mateix, Bush anuncià una «investigació completa sobre l'origen de la filtració a la premsa del programa d'espionatge», la divulgació del qual ha deslligat una amarga controvèrsia al Congrés. Bush defensà l'operació secreta realitzada sense ordre judicial sense penedir-se de la mesura.

Aquesta nova conferència de premsa succeeix al singular discurs de diumenge a vespre, el primer ofert des del despatx oval de la Casa Blanca des de la invasió a l'Iraq, i en el qual va defensar la seva política en aquest país: «Estam guanyant la guerra», assegurà. Ahir tornà a referir-se a la invasió d'Iraq, per assegurar que els errors d'intel·ligència sobre les mai trobades armes de destrucció massiva de Bagdad, danyaren la credibilitat d'Estats Units. «No hi ha dubtes que els errors d'intel·ligència sobre les armes de destrucció massiva forçaren tots els serveis d'intel·ligència a fer un pas enrere i revaluar el procés i anàlisi d'informació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris