algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Dimiteix el governador del Banc d'Itàlia pel cas d'Antonveneta

La classe política del país reacciona amb alleujament a la retirada

El governador del Banc d'Itàlia, Antonio Fazio, presentà ahir la seva dimissió després de cinc mesos durant els quals la classe política no ha deixat de demanar-li aquest gest arran de les acusacions d'afavorir interessos de bancs italians en la compra del banc Antonveneta, motiu pel qual ha estat investigat per les fiscalies de Roma i de Milà.

Fazio presentà la seva dimissió al conseller de més edat del Banc d'Itàlia, Paolo Emilio Ferreri, i la renúncia formal es presentarà avui en la reunió del Consell Superior. En una nota, el governador va comentar que ha pres la seva decisió «autònomament, amb la consciència tranquil·la i per donar serenitat al país i al Banc d'Itàlia».

La dimissió de Fazio s'esperava des de feia temps, sobretot arran de les presumptes irregularitats sorgides en les operacions d'adquisició del banc Antonveneta i del Banco Nazionale del Lavoro (BNL), en les quals se l'acusava d'afavorir bancs italians en detriment d'entitats estrangeres -com és el cas del BBVA en l'operació per al BNL.

La polèmica ha augmentat durant les darreres setmanes, quan se sabé que Fazio, ja investigat per la Fiscalia de Roma pel cas Antonveneta, ha estat també inscrit per la Fiscalia de Milà en el registre d'investigats sota l'acusació de proporcionar informació reservada a l'exconseller delegat del Banco Popolare Italiano (BPI), Giampiero Fiorani, quant a l'Oferta Pública d'Adquisició -OPA- que l'entitat italiana realitzà sobre Antonveneta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris