nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Blair és criticat pels conservadors perquè es «rendeix» davant Europa

El primer ministre britànic, Tony Blair, defensà ahir l'acord sobre el pressupost de la UE davant del Parlament del seu país, on no va trobar els elogis rebuts a Europa, sinó les crítiques d'una oposició conservadora que l'acusà de «rendir-se» davant dels altres socis.

En una freqüentada Cambra dels Comuns, Blair afirmà que el consens aconseguit el cap de setmana passat a Brussel·les pels líders de la Unió Europea (UE) sobre els pressuposts comunitaris per al període 2007-2013 serveix els «interessos» del Regne Unit.

Tan animada va resultar la sessió, que el president de la Cambra dels Comuns, Michael Martin, va interrompre dues vegades el debat per reclamar «Ordre, ordre!», en resposta a l'enrenou d'alguns diputats tories que alçaren la veu en protesta contra Blair. El primer ministre recalcà que tornar de Brussel·les sense cao acord hauria constituït «una traïció de tot el que ha defensat la Gran Bretanya» i un «desastre» per a les seves relacions amb els països del centre i l'est d'Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris