nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Segons Chávez les eleccions d'ahir seran la tomba dels partits tradicionals

Les eleccions legislatives d'ahir a Veneçuela, boicotejades per gran part de l'oposició, transcorregueren de manera tranquil·la i, segons el president Hugo Chávez, seran la tomba dels partits polítics tradicionals. «Aquests partits ja han complert i crec que els ha arribart l'hora de la mort, i de les seves cendres en sorgiran nous líders i grups d'oposició».

Durant la setmana, els principals partits opositors havien anunciat que retiraven les seves candidatures, tot i haver-se compromès a participar davant de les autoritats electorals, l'Organització d'Estats Americans i la Unió Europea.

El boicot d'aquestes formacions no tingué un reflex real i dels 5.516 candidats just 556 anul·laren la seva postulació. En el grup que s'autoexclogué hi havia els socialdemòcrates d'Acció Democràtica i els cristianodemòcrates de Copei, que s'alternaren en el poder entre 1958 i 1998. Abans que s'anunciàs la retirada opositora, les enquestes vaticinaven que els candidats progovernamentals coparien devers 130 dels 167 escons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris