algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Almenys 19 soldats iraquians perden la vida en un atac de la insurgència

L'activitat de la insurgència augmenta amb força a l'oest de l'Iraq abans dels comicis

92218

La cadena Al Jazzira mostrà les imatges d'un atac de la insurgència a marines.

Almenys 19 soldats iraquians moriren ahir després d'esclatar una bomba en una vorera al pas de la patrulla i ser atacats per la insurgència a Adhaim, a 95 quilòmetres al nord de Bagdad. Quatre més resultaren ferits, segons informacions de l'Exèrcit.

Després de l'explosió els insurgents atacaren els soldats, els dispararen i llançaren granades, fet que mostra que la violència augmenta així com s'apropen les pròximes eleccions parlamentàries del 15 de desembre.

L'incident va tenir lloc després que ahir un artefacte va fer explosió al pas d'un escamot de marines dels Estats Units a prop de Faluja que matà 10 soldats i en ferí altres onze més. L'activitat de la insurgència iraquiana ha augmentat amb força a l'oest del país, on durant els darrers tres dies han mort en combat 14 soldats dels Estats Units i més d'una desena de policies locals.

L'agreujament de la violència coincideix amb l'inici d'una nova ofensiva militar nord-americana, empresa aquesta setmana amb l'objectiu declarat de salvaguardar la seguretat durant les pròximes eleccions parlamentàries.

Des de fa dies, milers de marines dels Estats Units rastregen porta a porta i combaten cos a cos a grups rebels en diverses zones del denominat «triangle sunnita», feu insurgent a l'Iraq.

Encara que menys nombrosos i més mal equipats, els rebels diposen de l'avantatge de conèixer el terreny, ja sigui en les zona frondoses, plenes de palmerals, de la ribera de l'Eufrates; o als edificis de les ciutats, d'estrets carrers, ambdues zones perfectes per a la guerra de guerrilles. Hores abans de l'atac mortífer dels soldats iraquians, un altre grup d'insurgents emboscà un segon comboi militar iraquià a la província de Diyala, sense que s'hagi informat de víctimes.

Ahir vespre la cadena de televisó àrab Al Jazira emeté un vídeo de l'Exèrcit Islàmic de l'Iraq que mostra una gran explosió contra una patrulla militar nord-americana prop de Faluja, encara que de moment no s'ha comprovat si les imatges pertanyen a l'atac que acabà amb la vida divendres de deu marines.

El vídeo mostra les forces nord-americanes que caminaven per un carrer a ambdós carrils d'un vehicle. De sobte una bolla de foc embolica l'escena, mentre els iraquians corren intentant posar-se a recer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris