nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Barroso demana a Londres que assumeixi el paper de presidència

El portuguès creu que no hi haurà tractat en un «futur immediat»

El president de la Comissió Europea, el portuguès José Manuel Durao Barroso, considerà ahir que el Regne Unit ha de col·locar-se en el paper que li correspon, en ostentar la presidència en exercici de la Unió Europea, i aprovar el pressupost comunitari per a 2007-2013.

«Tenc demanat al Regne Unit que es col·loqui més en la perspectiva de la presidència que en la merament nacional», digué Durao Barroso al marge de la seva participació en una reunió del Parlament Cultural Europeu, que es du a terme a la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa.

Segons Barroso, el país que exerceix la presidència comunitària té una «responsabilitat especial», si bé l'aprovació del pressupost necessita de l'«esforç de tots». El titular de l'òrgan executiu comunitari confia que serà possible un acord sobre pressupost a la cimera prevista per als pròxims dies 15 i 16, o en cas contrari el que prevaldran són «les lògiques d'un cert egoisme nacional».

Retardar més temps (el pressupost), a més que suposaria un fracàs polític, comportaria conseqüències molt negatives des del punt de vista pràctic, perquè els diners per als països de la cohesió trigarien a arribar-los».

Així mateix el president de la Comissió Europea reconegué que «no tindrem tractat constitucional en el futur immediat, és a dir en els dos o tres anys pròxims», però tanmateix opinà que «es pot fer molt amb els actuals tractats».

En una àmplia entrevista que inclou en la seva última edició la revista Actua, Durao Barroso estima que els actuals problemes europeus «no poden ser atribuïts a la Comissió», malgrat reconèixer que se sent «un líder en una situació d'extrema dificultat a Europa». «Nosaltres (la Comissió) som part de la solució, no del problema», digué Durao Barroso, que també considerà que l'òrgan executiu que presideix «no ha estat un factor de l'agreujament dels problemes, sinó que ben al contrari ha aportat contribucions per resoldre'ls en un context extremadament difícil», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris